Sah cu Ceausescu

Aici veti gasi cele mai interesante subiecte ale sportului mintii!Nu ezitati sa intrati in misterioasa si tulburator de frumoasa lume a sahului! Sa aveti in fiecare zi pofta de viata si de sah!

Reggio Emilia Runda 5

Posted by Costin Beiu on January 1, 2009

top_torneo_51

Marele maestru rus Alexey Dreev a reusit sa stopeze startul fulminant a lui Zoltan Almasi, acesta reusind sa castige primele 4 runde. Dreev a reusit sa sparga structura de pioni de pe flancul  regelui a adversarului si astfel sa aiba un avantaj considerabil . Meciul a ajuns intr-un final de nebun cu 4 pioni contra mebun si cal. Dupa aproape 40 de mutari albul a reusit sa isi valorifice avantajul si sa castige. Zoltan Almasi totusi ramane pe prima pozitie a podiumului, impreuna cu GM Ni Hua, in timp ce Alexey Dreev urca pe 3.

Jucatorul mexican Manuel Leon Hoyos a fost un alt castigator, dupa ce adversarul sau Luca Shytaj si-a pierdut rabdarea si la mutarea 34 a fost o eroare grava de care mexicanul a profitat din plin.

Rezultate inregistrate in runda 5

GM Alexey Dreev (RUS 2670) – GM Zoltan Almasi (HUN 2663) 1-0
GM Jan Gustafsson (GER 2634) – GM Ni Hua (CHN 2710) draw
GM Manuel Leon Hoyos (MEX 2535) – IM Luca Shytaj (IM 2472) 1-0
IM Niccolo Ronchetti (ITA 2414) – GM Mihail Marin (ROM 2556) 1/2
GM Miso Cebalo (CRO 2493) – GM Konstantin Landa (RUS 2613) 1/2

Clasamentul dupa 5 runde

1-2. GM Ni Hua (CHN 2710) and GM Zoltan Almasi (HUN 2663) – 4.0
3. GM Alexey Dreev (RUS 2670) – 3.5
4. GM Jan Gustafsson (GER 2634) – 3.0
5-6. GM Mihail Marin (ROM 2556) and GM Manuel Leon Hoyos (MEX 2535) – 2.5
7. GM Konstantin Landa (RUS 2613) – 2.0
8. IM Luca Shytaj (IM 2472) – 1.5
9-10. GM Miso Cebalo (CRO 2493) and IM Niccolo Ronchetti (ITA 2414) – 1.0

7 Responses to “Reggio Emilia Runda 5”

 1. Adina si varul said

  Un calduros “la multi ani” si cele mai bune urari pentru anul 2009 tuturor realizatorilor si cititorilor blogului!

 2. Adina si varul said

  Gabriela, multumim pentru raspuns, dar noi tot nu am inteles ce ai de gand sa faci cu cartile care ti-au ramas in pastrare. Daca esti dispusa sa te desparti de o parte dintre ele sau chiar de toate, sa stii ca noi suntem dispusi sa le cumparam in conditiile ce le vom stabili de comun acord. Bine? In rest, iti dorim sa ai parte de un an excelent si plin de realizari!

 3. Adina si varul said

  Apreciem in cel mai inalt grad activiatea desfasurata de Virgil, Daniel si Gabriela in calitate de dezlegatori de probleme pe blog si le uram din toata inima mult succes in continuare! Cel putin Virgil ne-a uimit in ultimele zile ale anului cu rezolvarea unor probleme cu un inalt grad de dificultate si carora noi nu le-am gasit solutiile desi ne-am implicat cu toata seriozitatea. Ne consolam cu ideea ca suntem foarte tineri si avem cand sa ne punem la punct cu toata tehnica de rezolvare.

 4. Adina si varul said

  La Reggio Emilia lupta pentru primul loc pare a fi foarte stransa si este greu de presupus deocamdata cine va fi castigatorul. Noi ii dorim mult succes reprezentantului nostru, Mihail Marin, care credem ca are sanse reale sa prinda podiumul.

 5. virgil said

  Adina si varul: Multumesc mult pentru cuvintele frumoase exprimate despre mine, dar eu nu sunt convins ca merit a fi cocotat acolo sus unde voi m-ati plasat. Mai mult, nu sunt prea sigur ca problemele rezolvate pot fi incadrate in categoria problemelor foarte grele, asta stiind-o poate numai specialistii in domeniu. Ceea ce stiu este ca Daniel si chiar si voi meritati mai multe laude decat mine, fie si pentru faptul ca ati abordat rezolvarea mult mai multor probleme decat mine si ati facut-o cu mult succes. O sa incerc si eu sa va ajut cu cateva dintre cartile care va pot fi de folos in studierea deschiderilor in sah. Credinta mea intima este ca voi aveti stofa, adica talent cu carul, atat pentru dezlegari cat si pentru concursurile practice. Daca va va tine si vointa de a face performanta, atunci totul este in regula.

 6. virgil said

  Un an 2009 fructuos si plin de implinri pentru fiecare!
  Felicitari lui Costin pentru modul profesionist in care se descurca cu blogul!

 7. Adina si varul said

  Virgil, pentru chestia cu cartile ne poti contacta la 0723948028 sau te sunam noi pe tine la numarul pe care eventual ni-l vei prezenta. Multumim mult pentru ajutor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s