Sah cu Ceausescu

Aici veti gasi cele mai interesante subiecte ale sportului mintii!Nu ezitati sa intrati in misterioasa si tulburator de frumoasa lume a sahului! Sa aveti in fiecare zi pofta de viata si de sah!

Interviu: cu Antoaneta Stefanova despre meciul Topalov-Kamsky si planurile sale de viitor

Posted by adrianstanca2009 on February 27, 2009

Antoaneta Stefanova, fosta campioana mondiala intre 2004 si 2006, este actualmente pe locul 6 in clasamentul feminin ca rating ELO.2548. A jucat pentru echipa Bulgariei la 5 Olimipade (debutul in 1992, la doar 13 ani!)

Intrebare: Buna ziua Antoaneta, ai vazut probabil partidele dintre compatriotul tau Veselin Topalov si Gata Kamsky; care sunt impresiile tale despre acest meci?

antoaneta-stefanova-eti-794

Antoaneta: Bineanteles ca am vazut meciul, fiecare partida a fost foarte interesanta, si, dupa cum am sperat noi, Veselin a castigat si a dovedit ca in acest moment este intr-o forma mai buna. Am fost surprinsa sa-l vad pe Kamsky gandind foarte mult in anumite pozitii, si pana la urma, deoarce partidele au fost foarte complicate, a fost dificil pentru el sa gaseasca cele mai bune mutari in crizele de timp in care a intrat. Aceasta imi spune ca Topalov s-a pregatit mai bine pentru meci.

Intrebare: Ce parere ai despre primele doua partide in care Topalov a avut Albul si Kamsky a reusit sa-l tina in loc cu Apararea Grunfeld, deschidere impotriva careia Topalov are un scor foarte bun?

Antoaneta: Desigur, Kamsky este de asemenea un jucator foarte puternic, si s-a aparat cu succes in acele pozitii un pic mai slabe. S-a comportat bine in Grunfeld, dar a pierdut in alte deschideri.

Intrebare: Sa vorbim despre planurile tale de viitor. Care vor fi urmatoarele turnee ale tale?

Antoaneta: Incepe in sfarsit Grand Prix-ul feminin. Sunt fericita ca s-a dat drumul la aceasta serie de turnee, chiar daca fondul de premiere este mult mai mic decat cel de la Grand Prix-ul masculin. Dar e bine, e un inceput si sper la mai bine in urmatorii ani. Este foarte important pentru sahul feminin sa avem mai multe turnee puternice.

Vom juca primul Grand Prix la Istanbul, dar nu-mi place faptul ca se suprapune cu Campionatul European Individual ce se va disputa la Sankt Petersburg. Sper ca in viitor calendarul turneelor sa fie intocmit cu atentie mai mare. In general vorbind nu sunt prea multe turnee pentru noi, si acum brusc avem in calendar doua turnee in acelasi timp. Nu pot sa inteleg asta.

Intrebare: Dupa Grand Prix ce planuri ai?

275px-stefanowa_antoaneta_20081119_olympiade_dresden

Antoaneta: Dupa aceea voi juca in Liga din Rusia, pentru Spartak Vidnoe. Am castigat campionatul rusesc de doua ori cu fosta mea echipa AVS, si sper acum sa am acelasi noroc si la Spartak.

Intrebare: Te pregatesti individual sau ai un antrenor?

Antoaneta: O parte din munca o fac singura, dar in principal pregatirea o fac cu GM Vladimir Georgiev, care este antrenorul meu de multi ani. O sa vedem rezultatele la Istanbul (rade).

(interviul a fost preluat si tradus de pe siteul Chessdom)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s