Sah cu Ceausescu

Aici veti gasi cele mai interesante subiecte ale sportului mintii!Nu ezitati sa intrati in misterioasa si tulburator de frumoasa lume a sahului! Sa aveti in fiecare zi pofta de viata si de sah!

Linares runda 12: Carlsen relanseaza lupta pentru locul 1, Grischuk la primul pas gresit!

Posted by adrianstanca2009 on March 6, 2009

cab211

Grischuk inca este la conducere cu doua runde inainte de final, dar finishul va fi foarte interesant. Magnus Carlsen l-a invins pe Grischuk intr-o Siciliana Scheveningen incununata cu o frumoasa combinatie de final finalizata cu transformarea unui pion  in dama.

Despre prestatia lui Carlsen a avut numai cuvinte de lauda insusi Kasparov, varianta fiind jucata de Kasparov in meciurile sale cu Karpov (1985-partida 24 , care i-a adus titlul mondial), si cu Anand in 1995 (s-a jucat de 6 ori Scheveningen in acel meci!)

In urma victoriei, Carlsen a revenit pe locul 2 la egalitate cu Ivanchuk, dar la doar jumatate de punct de locul 1 de data asta, relansand lupta pentru locul 1.

carlsen-grischul1

Anand-Ivanchuk s-a incheiat cu o remiza previzibila. Previzibila deoarece s-a jucat Berlineza, deschidere care arareori nu iese remiza la nivel de super GM. La randul lui, Anand se afla cu o alta jumatate de punct in spatele lui Carlsen si Ivanchuk, impreuna cu Aronian.

anand-ivanchuk

Aronian-Wang Yue s-a incheiat de asemena remiza; Aronian a avut un pic de presiune intr-un Panov din Caro-Kann, dar presiunea nu a fost suficienta pentru mai mult de remiza, Wang Yue salvandu-se cu sah etern.

aronian-wangyue2

Radjabov-Dominguez a fost o partida cu Radjabov avand permanent initiativa, intrand in finalul partidei cu un pion in plus. Pionul in plus nu a fost suficient pentru victorie, cubanezul jucand finalul de turnuri cu precizie.

radjabov-dominguez

Se anunta un final palpitant la Linares, aflat la doar doua runde de final!

Clasament dupa 12 runde:
1. Grischuk 7
2-3. Ivanchuk, Carlsen 6.5
4-5. Anand, Aronian 6
6-7. Wang Yue, Radjabov 5.5
8. Dominguez Perez 5

Runda 13 :
Carlsen – Radjabov
Grischuk – Anand
Ivanchuk – Aronian
Wang Yue – Dominguez

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s