Sah cu Ceausescu

Aici veti gasi cele mai interesante subiecte ale sportului mintii!Nu ezitati sa intrati in misterioasa si tulburator de frumoasa lume a sahului! Sa aveti in fiecare zi pofta de viata si de sah!

Campion dupa 40 de ani!

Posted by Costin Beiu on May 20, 2009

La optzeci de ani, Edward Glass a dovedit el nu a pierdut din calitatea joculuide-a- lungul anilor,si a castigat Turneul Fundaţiei Hartlepool.

Glass si-a îmbunătăţit stilul odata cu varsta, parcurgand drumul lung catre succes. Tata a doi copii si bunicul unui copil de 12 ani, a asteptat patru decenii, pentru un trofeu.

TH1_195200913chessnet

Acum, Edward se bucura de gloria sa şi este sunat de toată lumea si este sfatuit sa continue jocul al tabla de şah pentru a “mentine mintea ascuţită”.

Edward, a spus: “Cred că nu e rău deloc pentru cei 80 de ani. Aceasta este prima dată când câştig un turneu si sunt fericit. Am sperat sa reusesc macar o data si iata ca am reusit. Au existat unele jocuri grele.  Semi-finala a durat patru ore şi am avut numai o jumătate de oră ramase pe ceas.”

Bunicul, care joaca pentru Clubul de Sah Hartlepool şi concurează în Liga Durham, a inceput sa joace sah acum 40 de ani, când a fost un muncitor in otelarie.

Un coleg a adus un joc de şah să joace în timpul pauzelor de masa şi de atunci Edward, care a fost, de asemenea, şofer de autobuz, a devenit dependent.

Eu nu am citit carti si nici nu sunt Mare Maestru care sa memoreze fiecare mutare“, a spus Edward, care este căsătorit cu Sheila, 69, şi  se antreneaza de cel puţin o dată pe săptămână.

Joc numai ce vad si folosesc experienta mea, care nu este de neglijat” .

Edward a luptat in patru runde, timp de trei zile, pentru a ridica trrofeul la Hillcarter Hotel.

Dar mult asteptatul succes nu va face sa ascunda nebunii si nici sa retraga turele.

Chiar mi-a placut si imi mentine mintea ascuţită. Toată lumea ar trebui să incerce“, a spus Edward. “Voi continua şi sper sa joc până la 100 de ani.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s