Sah cu Ceausescu

Aici veti gasi cele mai interesante subiecte ale sportului mintii!Nu ezitati sa intrati in misterioasa si tulburator de frumoasa lume a sahului! Sa aveti in fiecare zi pofta de viata si de sah!

Femeile joaca sah la fel de bine ca barbatii

Posted by medeletgabriela pe iunie 3, 2009

Contrar parerii generale, generate si din cauza faptului ca marile competitii de sah sunt dominate de barbati, femeile sunt la fel de bune jucatoare, doar ca lor nu le prea place sahul.


kosteniuk

Campioana mondiala Alexandra Kosteniuk

Barbatii nu domina marile competitii de sah pentru ca mintea lor ar fi mai sclipitoare decat cea a femeilor, ci din simplul motiv ca femeilor nu le prea place acest joc, este concluzia cercetatorilor de la Oxford, care au studiat in amanunt problema, relateaza ziarul The Telegraf.

Concluziile se bazeaza pe testele la care au fost supusi peste 120.000 de membri ai Federatiei Germane de Sah. Raportul dintre subiecti, luand in considerare genul acestora, este de 16 la 1, cei mai numerosi fiind, bineinteles, barbatii.

women_ player

Natalia Pogonina

Concluziile obtinute in Germania sunt asemanatoare cu cele din Marea Britanie, tara in care, de asemenea, numarul sahistelor este mai mic, dupa cum a recunoscut si Gerry Wade, presedintele  Federatiei Britanice de Sah.

Articol publicat pe ziare.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s