Sah cu Ceausescu

Aici veti gasi cele mai interesante subiecte ale sportului mintii!Nu ezitati sa intrati in misterioasa si tulburator de frumoasa lume a sahului! Sa aveti in fiecare zi pofta de viata si de sah!

Magistral Ciudad de Leon incepe azi cu primul meci

Posted by Costin Beiu on June 5, 2009

turneul-florilor2-172

cartel

Asa cum am anuntat cateva zile in urma, azi incepe editia cu numarul 22 a prestigiosului turneu. Cei patru jucatori sunt gata de start si au sustinut o conferinta de presa imediat dupa tragerea la sorti, din care va oferim mici fragmente.

Cred că vor fi patru meciuri interesante între 4 jucatori foarte creativi“, a spus Ivanchuk, care va juca prima semifinala cu Morozevich, vineri.  Carlsen-Wang Yue va fi cea de-a doua semifinala, sâmbătă.

Morozevich: “Sahul rapid ar trebui să aibă un sistem de calcul al ratingului separat, şi acelaşi sistem sa fie aplicat şi pentru blitz şi sahul orb. Eu cred de asemenea ca, meciurile de la campionatele pe echipe nu ar trebui să conteze pentru ratingul ELO“. Ceilalti trei participanţi sunt de acord cu el in acesta priviinta.

leon-press-conf-13817

Carlsen:Eu nu am o parere clara cu privire la asocierea intre şah şi dopaj. Dar eu cred că trebuie să se faca ceva urgent pentru a evita ajutorul oferit de calculatoare în timpul jocurilor“.

wang-carlsen-leon-13814

Wang Yue despre rezultatele sale bune: “Imi cunosc foarte bine adversarii, pentru că am studiat cu atentie jocurile lor. Dar, faptul ca sunt nou in elita sahului, ei nu ştiau mare lucru despre mine“.

wang-yue-leon-sq-13811

Ivanchuk: “Criza mea de forma a disparut, după meciurile bune de saptamana trecut impotriva lui Navara“.

La intrebarea Cum a invatat limba spaniola, a raspuns: “Un pic de peste tot. Cărţi, casete, programe TV, secondantul  si prietenul meu mexican Manuel Leon Hoyos şi, bineînţeles, de la  fetele din Mexic, care m-au ajutat foarte mult“.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s