Sah cu Ceausescu

Aici veti gasi cele mai interesante subiecte ale sportului mintii!Nu ezitati sa intrati in misterioasa si tulburator de frumoasa lume a sahului! Sa aveti in fiecare zi pofta de viata si de sah!

Reşiţa: Pasionaţii de şah vor avea un parc unde vor putea juca in conditii civilizate

Posted by medeletgabriela on June 14, 2009

În vecinătatea Bisericii Greco-Catolice se amenajează o zonă de recreere pentru vârstnici şi copii.

Spaţiul verde din zona „Trandafirul” este dintotdeauna locul de întâlnire al pensionarilor reşiţeni care deapănă amintiri între un joc de şah, remy sau table. Sub copacii de pe malul Bârzavei, imediat în vecinătatea Bisericii Greco-Catolice, au fost improvizate, acum câţiva ani, bănci şi mese la care împătimiţii unor astfel de jocuri stau de dimineaţa până seara. Recent, în zonă şi-au făcut apariţia utilajele Primăriei, care vor să schimbe puţin faţa acestui loc.

resita_parc_13.06.2009_web

Municipalitatea resiteana a demarat activitati deja lucrari la fata locului

„Ar fi extraordinar să se amenajeze acest loc, cum, de altfel ni s-a promis. Noi venim aici de mulţi ani de zile, mai povestim, mai jucăm un şah şi ne ferim de soare”, ne-a spus Andrei Felican, un reşiţean în vârstă de 66 de ani. „Văd că se lucrează şi am înţeles că vor amenaja ceva şi pentru cei mici, ceea ce este foarte bine. Unii dintre noi mai vin cu nepoţii, iar copii nu au răbdare să se uite la noi cum jucăm. Aşa, ei şi-ar putea găsi alte ocupaţii”, a adăugat partenerul jocului de table, Ioan Corlan.

Zonă de recreere

„Este vorba despre o reamenajare a zonei. Vor apărea acolo un loc de joacă pentru copii, o zonă de întâlnire şi recreere pentru bătrâni şi se vor ridica două construcţii din lemn. Mai exact două foişoare, dintre care unul închis, pentru a putea fi folosit şi pe timpul iernii. De asemenea, se vor pune bănci şi mese noi, astfel încât oamenii să poată juca şah în condiţii civilizate”, explică Alina Celia Cumpan, consilier al primarului municipiul Reşiţa. Investiţia se ridică la aproximativ 30.000 de lei.

(Scris de in adevarul.ro de Daniel Stanciu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s