Sah cu Ceausescu

Aici veti gasi cele mai interesante subiecte ale sportului mintii!Nu ezitati sa intrati in misterioasa si tulburator de frumoasa lume a sahului! Sa aveti in fiecare zi pofta de viata si de sah!

David Howell castiga Campionatul Marii Britanii

Posted by adrianstanca2009 on August 8, 2009

eu16

Conducand dupa 9 runde cu 7,5/9, Howell a avut de trecut un test greu in runda a 10-a, cand a castigat o partida foarte complicata impotriva lui Stuart Conquest, ajungand sa aiba un punct avans inaintea rundei 11. In runda 11, avand albele impotriva lui Gary Lane el a simplificat rapid pozitia cu inteligenta si partida s-a incheiat remiza in doar 19 mutari. Astfel David Howell a incheiat cu un punctaj excelent de 9 puncte din 11 partide.

AOL 9.1 - Connected, Signed-On 872009 32732 AM

Stuart Conquest – David Howell, partida care a decis titlul de campion

Mark Hebden si Simon Williams au iesit la egalitate pe locurile 2-3, la jumatate de punct in spatele lui Howell. Hebden l-a invins pe Rendle in runda 10 si apoi pe Jones cu Negrul in ultima runda. Evolutia lui Hebden per total a fost o reala surpriza pentru unii, de altfel, dar nu pentru toata lumea, mai ales ca el a iesit pe locul doi si la recent incheiatul Campionat International al Scotiei. Simon Williams a remizat cu Wells in runda 10 si l-a invins pe Gordon in ultima runda.

Cunoscutul autor de carti despre deschideri Richard Pallister a incheiat onorabil pe locul 4 cu 8 puncte din 11 partide. El a trecut de marii maestrii Summerscale si Wells in ultimele doua runde, astfel incat munca sa la deschideri da roade!

Voi reveni pe larg cu partide si alte impresii de la acest campionat, intrucat au fost numeroase partide foarte interesante!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s