Sah cu Ceausescu

Aici veti gasi cele mai interesante subiecte ale sportului mintii!Nu ezitati sa intrati in misterioasa si tulburator de frumoasa lume a sahului! Sa aveti in fiecare zi pofta de viata si de sah!

Bihor: Memorialul Mihai Suta si Cupa Salonta au adus sahistii bihoreni la tabla

Posted by ceausescuiulian on August 21, 2009

Memorialul Mihai Şuta

ORADEA – La Universitatea Agora a avut loc concursul de şah rapid Memorialul Mihai Şuta. Competiţia cinsteşte memoria regretatului fost campion de şah orădean Mihai Şuta.

Rat D. si Fleisz I.

Dan Rat (in stanga) castigator al Memorialului Suta

Concursul a fost organizat de Asociaţia Judeţeană de Şah Bihor şi a reunit la start 20 de participanţi. Întrecerea s-a desfăşurat în sistem elveţian, pe durata a şapte runde. Clasament general: 1. Dan Raţ (maestru FIDE), 7 puncte; 2. Ionel Luca (candidat maestru), 5 puncte; 3. Alexandru Stanciu (categoria I), 5 puncte; 4. Ioan Mihuţ (candidat maestru), 4,5 puncte etc.

La categoria I s-a impus Mihail Fracassi, cu 4 puncte, urmat de Titus Bădic, cu 3,5 puncte. La categoria a II-a, pe primul loc s-a clasat Traian Zaharia, cu 4 puncte. La secţiunea juniori, s-a impus Şerban Cicortaş, cu 3,5 puncte, urmat de Adina Iancu, cu 3 puncte. Arbitrajul concursului a fost asigurat de Szel Alexandru, membru al AS de Şah Bihor.

(Scris de Gavril Nuţiu pe www.bihon.ro)

Cupa Salonta

SALONTA – Turneul de şah rapid dotat cu Cupa Salonta 2009 s-a încheiat cu victoriacandidatului de maestru, Ionel Luca, care a acumulat 6 puncte. Concursul s-a desfăşurat în sistem elveţian, pe durata a şapte runde.

Luca_Ionel_Cupa_salonta

Luca Ionel castiga Cupa Salonta

Pe locurile 2-3 s-au situat Dan Raţ (maestru FIDE) şi Ioan Mihuţ (candidat maestru), ambii cu câte 5,5 puncte. Aceştia au fost urmaţi, pe locurile 4-7, de următorii: Tudor Ursente (categoria I), Hasznosi Lorant (categoria I), Sorin Samu (candidat maestru) şi Mihail Fracassi (categoria I), ambii cu câte 5 puncte. La turneu au fost prezenţi 34 de concurenţi. Arbitrajul a fost asigurat de Ioan Mile, reprezentant al Asociaţiei Judeţene de Şah Bihor.

( Scris de Gavril Nutiu pe www.bihon.ro)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s