Sah cu Ceausescu

Aici veti gasi cele mai interesante subiecte ale sportului mintii!Nu ezitati sa intrati in misterioasa si tulburator de frumoasa lume a sahului! Sa aveti in fiecare zi pofta de viata si de sah!

Balcaniada de sah de la Iasi a fost mentionata pe site-ul FIDE

Posted by medeletgabriela on August 27, 2009

Încheiat ieri, pe 25 august, festivalul internaţional de şah din “dulcele târg” a fost o competiţie foarte apreciată în lumea şahului, inclusiv de către Federaţia Internaţională de Şah

SiteFIDEPoliIasi

FIDE a promovat astfel concursul de la Iaşi pe prima pagina a site-ului www.fide.com. De menţionat că în aceste zile acest site este accesat de nenumăraţi vizitatori deoarece urmează foarte multe concursuri la nivel European şi Mondial: Campionatul European pentru Juniori, Campionatul European pe Echipe, Liga Campionilor, Campionatul Mondial U20 – Argentina, Campionatul Mondial de juniori – Turcia precum şi multe alte concursuri internaţionale promovate de FIDE. La unele din aceste competiţii participă şi sportivii şi antrenorii de la CS Cotnari-Politehnica Iaşi, astfel: antrenorul emerit Vasile Manole va fi şeful delegaţiei României la C.M. juniori din Turcia, Iozefina Pauleţ va participa la C.M. Under 20 din Argentina, Alina Motoc va face parte din naţionala României la C.E. pe echipe, iar formaţia moldavă va ataca podiumul la Liga Campionilor din Macedonia. În final, antrenorul ieşean de şah prof. Vlad Ungureanu ne-a declarat:

“După 8 luni, CS Cotnari-Politehnica Iaşi se poate mândri cu 58 de medalii, dintre care putem aminti unele performanţe de mare valoare: Ştefan Pârlog – Campion Mondial, Gelip Ioana – Campioana Uniunii Europene, Morea Georgiana, Chifor Emanuel şi Anton Roxana – Vicecampioni Europeni, iar echipele noastre au cucerit 5 medalii la Campionatul European Şcolar de la Varna. La aceste rezultate internaţionale adăugăm şi CUPA ROMÂNIEI cucerită de fetele noastre. Sperăm mai departe în cucerirea aurului la Campionatele Naţionale de la Eforie Nord, cu fetele şi o medalie cu baieţii. La Liga Campionilor ne dorim o clasare cât mai înaltă pe podiumul competiţiei”

(Scris de Dan Teodorescu pe http://www.sport365.ro )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s