Sah cu Ceausescu

Aici veti gasi cele mai interesante subiecte ale sportului mintii!Nu ezitati sa intrati in misterioasa si tulburator de frumoasa lume a sahului! Sa aveti in fiecare zi pofta de viata si de sah!

Şahistul de la miezul nopţii

Posted by adrianstanca2009 on August 27, 2009

Catalin Tolontan

În minutul 108, Matache blochează cu piciorul, precum Penu pe vremuri. Pentru băieţii care dau să intre pe google ca pe teren, nu rupeţi gardurile! Penu a fost un mare portar de handbal, îngerul lui Dinamo şi al echipei naţionale.

Apoi, la penaltyurile de departajare, pe Matache l-au şters aproape toate baloanele. Pe mănuşă, pe vîrful bocancului, pe braţ. Parea un blestem sau o slabiciune a lui.

Şi, tocmai cind se terminase seria jucătorilor de cîmp şi venea rîndul portarilor să execute iar noi tremuram in mjlocul celei mai proaste transmisii a unor “11m”, ingrozitoare prestatia TV a cehilor!, si stateam cu inima batind ca la porumbei, asteptind sa vedem daca plasa se misca sau nu, atunci Matache s-a aruncat perfect şi a scos mingea decisivă.

Nu, nu a fost noroc. Ci stăpînire, pentru că acolo plonjase şi la ultimele execuţii ale cehilor.

Un joc de şah în miez de noapte care a deschis portile sublimului pentru lupta eroica a întregii echipe. Si care vine sa ne arate de ce UEFA a judecat cu moderatie si in spiritul jocului ce s-a intimplat la Bucuresti: pentru ca fotbalul trebuie lasat sa decida. El a vorbit si pe buzele sale s-a auzit DI-NA-MO.

ARTICOL PUBLICAT PE http://www.tolo.ro

Eroi in rosu si alb: Dinamo isi bate proprii suporteri si pe Liberec spre grupele Ligii Europa

Nici o mana de huligani, nici un 0-3 la masa verde si nici un retur aparent imposibil cu Liberec nu au putut opri Dinamo sa faca un meci istoric pe terenul si Slovan si sa ajunga in grupele Ligii Europa. Dinamo a obtinut o victorie de rasunet in mansa a doua a barajului Ligii Europa, calificandu-se in grupe la penaltyuri, cu scorul de 9-8. Dupa 120 de minute a fost 3-0 pentru romani, gratie reusitei lui Andrei Cristea si dublei lui Niculae. Zicu a fost la un pas sa manance calificarea lui Dinamo, ratand un penalty, iar Matache a avut mai multe sanse de a para, salvandu-se in cele din urma pentru a zecea lovitura de departajare. Dinamo a fost o echipa de eroi in rosu si alb, chiar daca au jucat in echipament negru si galben la Liberec.
SURSA http://www.onlineSport.ro

One Response to “Şahistul de la miezul nopţii”

  1. nicu valahu said

    Desi sunt un rapidist convins, pot spune ca acesti “caini rosii” miununati, pentru daruirea de aseara, au tot respectul meu. Bravo lor!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s