Sah cu Ceausescu

Aici veti gasi cele mai interesante subiecte ale sportului mintii!Nu ezitati sa intrati in misterioasa si tulburator de frumoasa lume a sahului! Sa aveti in fiecare zi pofta de viata si de sah!

FIDE doreste certificarea managerilor de sah

Posted by dan bujor on September 11, 2009


Agenda si anexele celui de-al 80-lea Congres FIDE au fost publicate pe site-ul FIDE. Congresul va avea loc in perioada 11-18 octombrie la Khalkidiki, in Grecia. Printre multe propuneri interesante (anexele), mentionam una in care se vorbeste despre regulamente si certificate pentru managerii jucatorilor. Mai jos aveti textul propunerii:

“Dragi membrii ai Consiliului Prezidential

A doua propunere este urmatoarea:

La ora actuala sunt multe persoane in lume care afirma ca sunt manageri ai jucatorilor profesionisti.

Din pacate, multi dintre acestia nu au nicio idee despre regulile sahului, sau nu sunt in masura sa comunice pentru a-si face meseria la un nivel minim acceptabil. Jucatorii nostrii sufera cu siguranta din acest motiv, si, de asemenea, exista unele exemple negative pentru acest subiect, faptul ca unii dintre cei ce se autointituleaza manageri exploateaza cariera si drepturile eminentilor nostri jucatori, din cauza lipsei lor de profesionalism.

Ca si in fotbal, sau in alte sporturi, e timpul sa definim aceasta functie in regulamentele FIDE, si sa se elibereze un certificat in urma unui examen, la fel ca in cazul arbitrilor, organizatorilor sau antrenorilor.

De aceea propunem urmatoarele:

Propunere:

Consiliul Executiv a decis la Khalkidiki ca exista o nevoie imensa pentru descrierea meseriei de “Manager pentru jucatori profesionisti de sah”. Pana la 1 ianuarie 2011 o persoana care sustine ca este manager trebuie sa obtina certificarea FIDE. Comisia de Dezvoltare va fi insarcinata cu descrierea regulilor si procedurilor, in conformitate cu decizia Biroului Executiv, si in prima intalnire din 2010 a Consiliului Prezidential, acestea vor fi finalizate si aduse la cunostiinta.

Cu stima,

Ali Nihat YAZICI

Presedinte al Federatiei Turce de Sah

Vice-Presedinte al FIDE”

SURSA http://chesslodge.blogspot.com/2009/09/managers-in-chess.html


One Response to “FIDE doreste certificarea managerilor de sah”

  1. Jack said

    hmmmmmm
    fide mai vrea iar niste bani

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s