Sah cu Ceausescu

Aici veti gasi cele mai interesante subiecte ale sportului mintii!Nu ezitati sa intrati in misterioasa si tulburator de frumoasa lume a sahului! Sa aveti in fiecare zi pofta de viata si de sah!

Elisabeta Polihroniade invitata de onoare la superturneul de la Bilbao

Posted by ceausescuiulian on September 14, 2009

La superturneul de la Bilbao, Romania a avut reprezentanti de seama prin Elisabeta Polihroniade si Emil Danut Gabar. Invitatia oficiala a organizatorilor de la Bilbao a fost onoranta pentru marea maestra Elisabeta Polihroniade, care a fost invitata si la masa comentatorilor de catre renumitul Leontxo Sanchez . Gazdele au scris despre reprezentanta sahului romanesc pe varianta spaniola a siteului chessbase urmatoarele:

polihroniade_leoncio_sanchez_bilbao

Elisabeta Polihroniade  impreuna cu celebrul comentator spaniol, Leontxo Sanchez

Elisabeta Polihroniade s-a nascut la 24 aprilie 1935 in Bucuresti, Romania. Ea este o legenda a sahului feminin romanesc si este mare maestra internationala de sah. Ea a fost campioana a tarii in 1966, 1970, 1971, 1972, 1975, 1976 si in  1977 si a aparat culorile Romaniei la 10 olimpiade incepand cu anul 1966. Elisabeta Polihroniade este arbitru, jurnalist si cu o activitate deosebita in radio si televiziune, unde a promovat sahul.

bazna_premiere1

E. Polihroniade promotor la Bazna, unde au fost prezente vedete de prim rang ale sahului mondial

Aprecierea unanima este si pentru superturneul de la Bazna 2009, unde doamna Polihroniade a fost promotorul acestei remarcabile realizari a sahului romanesc la nivel organizatoric. Se asteapta o mare realizare pentru imaginea si pentru sahul romanesc si anume introducerea turneului de la Bazna in circuitul superturneelor mondiale, alaturi de marile turnee ale lumii.

2 Responses to “Elisabeta Polihroniade invitata de onoare la superturneul de la Bilbao”

  1. Masto din Cismigiu said

    Frate nu-mi vine sa cred ca-l vad pe Gabar Emil Danut in elita sahului , nici nu stiam ca-l cheama asa ,am aflat de pe net .Mare ai ajuns iar cind te-am salutat acum vreo 2 ani nu mi-ai raspuns probabil nu bagi in seama jucatorii slabi din Cismigiu.Ba frate aveau dreptate Vali Nicolaide -D-zeu sa-l odihneasca ,Parik Stefanov , Dan Negureanu -tractorul Cojocaru Catalin – Teica D-zeu sa-l odihneasca ,Dan Mitaru-Mitache , Florescu Codrut-corbul ,Ady FranguleaD-ZEU sa-l odihneasca baieti de baieti ,ca esti afon din toate punctele de vedere.Sa treci pe aici sa mai joci sah si sa fii ultimul ha ha …….. noroc ca astia te protejau pe vremea aceea.Afonule

  2. Stefan nasul said

    Da, ai dreptate in privinta lui Gabar si cum il mai cheama insa vreau sa-ti spun ca nu-i un tip rau ,sincer eu l-am cunoscut prin Mitache ,conul Pessi , Teicanul sau Corbul si nu mi s-a parut increzut , cred ca nu ar umbla in preajma lor daca nu-l acceptau .Chiar daca-i afon in sah este treaba lui ,important este ca s-a orientat si face ceva.Asa ca Masto treci la joc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s