Sah cu Ceausescu

Aici veti gasi cele mai interesante subiecte ale sportului mintii!Nu ezitati sa intrati in misterioasa si tulburator de frumoasa lume a sahului! Sa aveti in fiecare zi pofta de viata si de sah!

Interviu cu Alexander Morozevich: „Nu-i simt lipsa lui Topalov!”

Posted by Costin Beiu pe noiembrie 12, 2009

Memorialul Tal, in curs de desfasurare, a adunat la start opt dintre primii zece din clasamentul mondial. Unul dintre participanti este si Alexander Morozevich, care, recent, a obtinut o medalie de aur pentru performanta de la Campionatul European de la Novi Sad. Va vom oferi un scurt fragment acordat de acesta in ziarul „Izvestia„.

morozevich02Ai fost in forma mare la Campionatul European, dar echipa Rusiei nu a avut suficiente puncte pentru a castiga medalia de aur. Nu e pacat?

Am avut sentimente contractictorii despre aceasta competitie. Am reusit sa castig 3 partide consecutiv,  in rundele finale, dar rusinea ca echipa a ocupat doar locul 2 este si mai mare.

Acum joci laMemorialul Tal. Cum estimezi taria turneului?

Morozevich

Personal nu am nici un dubiu ca, avand acesti jucatori la start, este cel mai puternic turneu al anului. Binenteles, exista turnee unde media ratingului poate fi cu cateva puncte mai mare, dar acest lucru se intampla doar la turneele cu 4 maxim 6 mari maestrii. Organizatorii au facut eforturi mari pentru a avea cel mai puternic turneu de categorie XXI, cu zece participanti. Au reusit sa includa aproape toti jucatorii cei mai buni din lume, opt din primii zece. In plus, il avem pe fostul campion mondial Ruslan Ponomariov si pe Vassily Ivanchuk, care este un pic mai jos.

Jucatorul de pe locul 1 in clasament, Veselin Topalov, nu a sosit la Moscova. Abesenta lui te deranjeaza?

Sti, o sa iti spun parerea mea proprie si personala. Cu siguranta nu imi va lipsi Topalov nici aici la Moscova si nici la un alt turneu. Cu siguranta, multi fani ai sahului au o alta parere.

Sursa: Chessdom.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s