Sah cu Ceausescu

Aici veti gasi cele mai interesante subiecte ale sportului mintii!Nu ezitati sa intrati in misterioasa si tulburator de frumoasa lume a sahului! Sa aveti in fiecare zi pofta de viata si de sah!

Kasparov: „Karpov ar fi cea mai bună alegere la şefia FIDE”

Posted by dan bujor on March 16, 2010

Moscova. 15 martie (Interfax) – Luni, fostul campion de şah Garry Kasparov şi-a exprimat sprijinul pentru o iniţiativă de a-l nominaliza pe Anatoly Karpov, un alt campion mondial de şah, ca preşedinte al Federaţiei Mondiale Şah (FIDE), şi, a declarat el, Karpov ar fi cea mai potrivita persoană pentru acest post daca se doreste reînvierea interesului general pentru şah.

“În prezent, este evident că administraţia FIDE este marginalizata, şi orice încercare de a aduce şahul la starea de altădată trebuie să fie legată de numele cuiva care are un mare prestigiu şi ştie totul. În opinia mea, Karpov ar putea încerca să schimbe situaţia in esenţă, şi sper că el va avea o astfel de şansă “, a declarat Kasparov agentiei de stiri Interfax.

Kasparov a spus că a vorbit foarte mult cu Karpov atunci când cei doi faimosi mari maestrii au jucat un meci la Sevilla, cu ocazia celei de-a 25-a aniversări a primului lor meci pentru titlul de campion mondial. “Principiile şi punctele de vedere ale lui Karpov  mi-au facut o impresie foarte pozitiv”, a declarat Kasparov.

Anterior, Karpov declarase reporterilor că nominalizarea lui pentru preşedintia FIDE a fost la iniţiativa federaţiei de şah franceze, care a fost sustinuta si de Spania, Germania şi Elveţia.

Cine va rade ultimul?

 

El a spus că încă nu consimţit la aceasta nominalizare, pentru ca a sperat că Rusia l-ar putea sustine, de asemenea.

“Rusia s-ar putea afla într-o situatie ciudata” la alegeri, a spus Karpov, daca el va candida ca nominalizat al ţărilor occidentale. Rusia l-ar putea sustine pe actualul Preşedinte FIDE Kirsan Ilyumzhinov, care este, de asemenea, şi preşedinte al Republicii ruse a Calmîchiei şi a condus FIDE din 1995.

Kasparov, comentand o posibilă situaţie de acest gen, a declarat: “Alegerea între Karpov si Ilyumzhinov ar fi, cel putin, artificiala.”

“Ar fi foarte dezamăgitor daca intrigile administrative ar fi decisive în alegerea candidatului Rusiei. Şi acesta este, de asemenea, o exprimare blanda,” a declarat Kasparov.

Sursa: http://www.interfax.com/newsinf.asp?id=151883

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s