Sah cu Ceausescu

Aici veti gasi cele mai interesante subiecte ale sportului mintii!Nu ezitati sa intrati in misterioasa si tulburator de frumoasa lume a sahului! Sa aveti in fiecare zi pofta de viata si de sah!

TURNEU ECHIPE (SLOW)

Posted by Tudorache M on September 14, 2010

    Update  14 sept2010 14:00 lista echipelor si jucatorilor inscrisi (se afla la sfarsitul articolului)

     Vacantele sunt amintiri acum.  Este vremea sa reluam competitiile noastre. Vrem o mare diversitate de tipuri de turnee.

   Foarte multi jucatori imi cer sa facem competitii la timp mai lung, asa zis-ul SLOW pe Playchess.  Ramanem inca pe acest server, dar ca o paranteza trebuie sa recunosc, faptul ca un alt server vine fantastic din urma si sunt tot timpul in schimbare si aduc noutati. Acolo se cauta solutii noi si se misca chiar bine. Unii dintre dvs. deja il cunosc si il recomand celor care s-au cam saturat de nemti. www.chesscube.com este de urmarit, fiind deja peste PlayOK sau Chess Assistant Club. Deocamdata nimeni nu reuseste sa faca miscarea pieselor atat de rapida ca cei de la Playchess, insa Chesscube pare a fi o reala amenintare pentru nemti, care fie vorba intre noi am impresia ca decat sa imbunatateasca, ultimele solutii au inrautatit mai degraba.

     Asadar, intentia care o am este aceea a infiintarii unui campionat pe echipe de sah rapid, unde sa jucam serios cu jucatori membrii ai comunitatii care o infintam, despre care sa stie cine sunt, pentru a evita trisorii ce apar la partidele cu timp mai lung.

    Fiind o premiera , am nevoie de un turneu, in care sa testam solutiile tehnice care vor fi aplicate. Playchess nu are varianta unui turneu pe echipe. Dar consider ca oricum pot face acest campionat. Multi dintre dvs. vor partide la timp lung. Asa ne ajutam reciproc. Facem acest turneu de 5 runde, elvetian sau round robin si daca totul este ok, pornim un campionat in toata regula dupa acest turneu de proba.

   O sa fim ceva mai lejeri in privinta conditiilor de inscriere la acest turneu de proba. In functie de ceea ce ne va arata acest turneu , o sa stabilim regulamentul final si sau daca este oportun campionatul amintit.

   Deci, pana la data de 16 septembrie 2010  ( desi poate reusesc sa inscriu chiar si inainte de turneu) aveti ragazul sa alcatuiti cateva echipe. Pentru inceput fiecare echipa va avea 4 jucatori si o rezerva.  Fiind de proba , pentru a evita cautarea unei echipe , as putea alcatui eu formatiile, dupa criteriul strict al aparitiei comentariului dvs. cu dorinta de a juca ( iar cei care cred ca nu pot fi mereu prezenti sa ceara in mod expres statut de rezerva). Apoi lucrurile se vor schimba, daca un astfel de campionat este dorit si ve-ti alcatui formatiile dorite de dvs.

  O sa jucam 5 runde la timpul 16+0, cu o runda pe zi ( banuiti ca am nevoie de timp pentru a stabili perechile de joc, utilizand un program extern gen Swiss Perfect sau Sevilla sau Vega, o sa decid ulterior).  Prima runda vineri 17 septembrie 2010, ora 21:30, iar urmatoarele martea si joia.

   Eventual ar fi foarte util sa va exprimati dorinta zilei de joc ( am putea decide chiar doua zile intr-o saptamana), personal consider ca sambata si duminica nu sunt tocmai bune.

   Asadar nu va ramane decat sa spuneti ce nick name aveti pe Playchess si ca doriti sa jucati.  Data limita 16 septembrie inclusiv, pentru a lasa un comentariu de inscriere.

   Noi avem deja un proiect si un regulament pentru o astfel de competitie, care poate fi o alternativa la turneele de blitz, pe care insa dorim sa le mentinem, pentru ca gusturile si preferintele sunt diverse, iar cei care doresc timp mai lung au fost intr-adevar “asupriti” pana acum.

   Atentie doar la faptul ca trebuie sa mentineti nick-ul anuntat, ceea ce nu-i o problema, chiar daca contul dvs a expirat. In Clubs&Federations se poate juca chiar daca aveti “?” in fata nick-ului dvs.

Colosseum
Nr Nome ID Nazione Elo
1 PIONUL     0
  Dornescuvlad −Vlad DORNESCU     0
  concor −Corneliu CONSTANTIN     0
  Gerula     0
  amalyaaa95     0
2 CALUL     0
  Cristian1969 −Cristian NICULESCU     0
  Alipapi −Alexandru PAVEL     0
  Marcelgeorge84     0
  Hritcucos −Costel HRITCU     0
3 NEBUNII DE ALB     0
  rodantero −Daniel BUJOR     0
  danchess07 −Adrian STANCA     0
  mihaita2010 −Mihai PETRE     0
  AmatoareFlory −Florentina MINCULEASA     0
  Nicu Valahu −Nicolae JELTOPOP     0

30 Responses to “TURNEU ECHIPE (SLOW)”

 1. jugarul said

  http://anclchess.net/ organizeaza deja ceva la 90’+5″, intr-un format foarte bun. La ei se joaca fiecare echipa cu fiecare, un meci pe saptamana; pana vineri seara jucatorii sunt obligati sa-si prezinte programul(cand sunt disponibili sa joace) si stabilesc de comun acord data de disputare,iar pana miercuri capitanii trebuie sa anunte formula in care joaca(fiecare echipa poate avea si rezerve). E mai simplu sa imi pot alege o zi din 7(sau din 3-cu 2 meciuri pe saptamana) in care sa joc, decat sa fiu disponibil la o data si ora stabilite de organizator(poate muncesc sau sunt indisponibil din diverse motive)..
  In plus, de ce joc intr-o echipa la intamplare si sa nu-mi aleg singur coechipierii daca pot ?

 2. jugarul said

  Ar fi bine sa stim datele de disputare, ca sa stim daca putem juca…altfel ne inscriem fara sa stim in ce masura vom fi disponibili(eu de pild- si posibilii mei coechipieri, de asemeni-a 16-19 joc in turneul de la Galati, 1-3 Octombrie probabil Braila…

 3. Dornescuvlad e nickname-ul meu pe playchess.Caut echipa, pot juca oricand!!!

 4. Constantin Corneliu said

  Astept cu interes si sunt doritor sa particip si la echipe si la individual.Nick name concor.

 5. Marian Tudorache said

  As incerca acest prim turneu imediat dupa inscrieri, cu runda I pe 16 septembrie si in continuare jucand marti si joi, oricum seara dupa 21:00. Daca prinde, o sa avem un campionat cu etape saptamanale, eu unul consider ca marti sau joi seara sunt zilele optime, pentru ca sambata sau duminica sunt multe turnee la tabla. Referitor la Vlad Dornescu, automat esti inscris, urmatorii trei inscrisi, formand cu tine o prima echipa. Apoi dupa acest turneu, lucrurile se vor schimba si ve-ti alcatui echipe asa cum doriti, cu prietenii dvs. sau colegi de club.

 6. jugarul said

  Marti e Lig Campionilor, Joi avem turneuoficial la Galati..nu putem juca cei de aci, dar la urmatorul, daca e cu 1-2 meciuri saptamanal o sa ne bagam cu cel putin o echipa…

 7. Mitica21 said

  Felicitari Marian ca ai dat curs acestei idei,si mai sper sa aiba si sustinere nu numai critici.

 8. jugarul said

  Ce zisai io nu fura critici,nici macar opinii diferite, ci idei constructive; nu ma indoiesc ca gazda noastra a priceput din capul locului ce voi sa spun :)..
  Altfel ideia este minunata si ce faceti voi toti pe pagina asta, laudabil!

 9. gerula said

  Felicitari pentru initiativa. Gerula este nickul meu pe playchess. Vreau sa joc.

 10. Amalia said

  Este o idee interesanta acest turneu pe echipe si doresc sa particip si eu. Nick name: amalyaaa95 .

 11. Cristi (Cristian1969) said

  Vreau sa joc si eu. Te rog sa ma repartizezi intr-o echipa. Cristian1969

 12. Marian Tudorache said

  Deci, Lucian (Jugaru) este o competitie care da in mod provizoriu doritorilor de sah la un timp putin mai lung, posibilitatea de a juca cateva partide. Era inutil sa asteptam negocierile jucatorilor de a-si crea o echipa. Sper ca ai observat faptul ca este de proba acest turneu. O sa aleg nume la intamplare pentru echipe si o sa-i inscriu in ele in ordinea aparitiei comentariului. Dar, asa cum am spus, daca prinde astfel de sah, facem un campionat serios (cu tur-retur, sau elvetian in cazul ca sunt multe echipe) si va puteti forma echipe in regula, cu capitan si cu jucatorii care ii doriti dvs. si reusiti sa-i convingeti sa joace in echipa dvs. In alta ordine, cred ca 90min+5 sec este un pic cam mult pe net, iar libera alege a datei , ma tem ca poate crea probleme. Dar fiecare joaca unde crede si mai mult aici la noi pot juca toti, indiferent de rank. De fapt intentiile mele sunt competitii pentru romanii nostrii, cu sau fara serial, indiferent de grad (rank). Cunosc ANCL , dar noi putem avea ceva al nostru si asa cum ne convine noua.

 13. jugarul said

  Am priceput si sunt de acord ca 16 minute este o varianta mult mai atractiva..Altfel, unde gasesc un calendar al turneelor voastre,caci pe viitor am de gand sa organizez si eu cate ceva(maine si poimane la ora 23:00 de pilda, dar vor urma si alte turnee), si nu vreau sa ne intersectam, ci dimpotriva, sa ne promovam reciproc turneele..

 14. Marian Tudorache said

  Eu eram pregatit sa reiau turneele de blitz, incepand de marti, insa stiam de turneul tau (luni si marti de la 23:00 in cam.Blogsport-Sah, iata iti fac si reclama) si am renuntat. Evident ca e bine sa nu se suprapuna. Cred ca pe viitor este util sa discutam un calendar, spre castigul jucatorilor. Mess-ul meu este mxtudorache ( pe yahoo.it). Ar fi fantastic, sa facem turnee mai multi, cu un calendar bine stabilit de comun acord. Ar fi un mare castig pentru jucatorii romani.

 15. Alipapi said

  alipapi este userul pe playchess …. si doresc sa particip la turneul pe echipe

 16. Marian Tudorache said

  Alipapi, inscris! masa 2 in echpa “CALUL”

 17. marcelgeorge84 said

  id meu pe playchess este marcelgeorge84 si vreau sa particip si eu la acest turneu.va multumesc anticipat

 18. hritcucos said

  si eu as vrea sa particip (id hritcucos4) dar mi-ar placea sa fie aleasa intamplator componenta echipelor, pentru ca eu joc mai slab

 19. Marian Tudorache said

  Marcelgeorge84 si Hritcucos, inscrisi! Astfel avem completa a doua echipa.

 20. dan bujor said

  Ma inscriu si eu (urmeaza cumva echipa nebunul? 🙂 ). Id rodantero.

 21. marcelgeorge84 said

  Sa se spuna exact cand se joaca partidele ca sa stim si noi.
  Ramane pana la urma pe 16.09.2010 prima runda la ora 21:00?Iar cei pasionati de fotbal sa aleaga:ori sah,ori fotbal.Suntem unii care nu suntem cu fotbalul si preferam sa jucam sah.Chiar trebuie sa faceti programul dupa niste pasionati de fotbal?Nu vreau sa credeti ca sunt egoist,dar totusi vrem sa jucam sah nu sa vedem meciuri de fotbal!!!!

 22. mtudorache said

  Marcel ai dreptate! Insa vad ca numarul echipelor este micut si e foarte important sa fie par. Rezolvam cateva probleme tehnice cu acest COLOSSEUM 126 pe echipe ( iar dvs. aveti ocazia sa jucati slow) si apoi incepem un campionat foarte serios. Acel campionat va avea o singura zi din saptamana de joc si nu va tine cont nici de fotbal, nici de nimic altceva. Echipele vor avea si rezerve, iar cei care tin sa vada meciurile pot fi inlocuiti. In curand o sa pun regulamentul si conditiile de inscriere. In concluzie, spre a lasa inca un pic de timp pentru inscrieri, jucam prima runda VINERI 17 SEPTEMBRIE 2010 de la 21:30. O sa pun si afis pe blog. In mod indirect facem o favoare si celor care se uita la fotbal.
  Daniel, sic! Normal, urmatoarea echipa era “NEBUNUL”! Esti masa 1. Asa a picat! Mai adecvat eram eu acolo! Tu esti mult mai echilibrat, eu sunt mai “sarit”! 🙂 .

 23. Ma bag si eu, cu conditia sa fiu in echipa cu ai mei coechipieri de la club Dan Bujor, Petre Mihai, si Minculeasa Florentina. O sa-si trimita si ei nickurile, spre confirmare. Nickul meu: danchess07

 24. Rezerva la noi Nicu Valahu, bineanteles 🙂

 25. Echipa “Nebunii de alb”: Dan Bujor- rodantero; Adrian Stanca- danchess07; Petre Mihai- mihaita2010; Flory Minculeasa- AmatoareFlory; Nicu Jeltopop- Nicu Valahu

 26. mtudorache said

  OOOOOOKKKKKK-ei!

 27. Minculeasa Florentina said

  vreau si eu
  sa intru in turneul acesta:D:P nick AmatoareFlory

 28. marcelgeorge84 said

  Am si eu o intrebare:ordinea la mese cine oo stabileste?Eu jucand mai slabut as prefera sa joc la masa 4.Se poate?

 29. Marian Tudorache said

  Marcelgeorge84, am facut schimbarea. Va aparea cand actualizez formatiile. Insa mesele nu sunt in ordinea valorii jucatorilor, ci in ordinea inscrierii. Se prea poate ca o sa dai de jucatori mai tari decat pe masa1.

 30. Dornescu Vlad said

  Ar fi mai ok daca fiecare si-ar posta numele, ca sa vedem si noi cu cine jucam in echipa :D. Succes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s