Sah cu Ceausescu

Aici veti gasi cele mai interesante subiecte ale sportului mintii!Nu ezitati sa intrati in misterioasa si tulburator de frumoasa lume a sahului! Sa aveti in fiecare zi pofta de viata si de sah!

Conferinta de presa despre „Sahul in scoala” cu Silvio Danailov

Posted by Costin Beiu pe Martie 24, 2012

Domnul Silvio Danailov –  presedintele ECU si Presedintele Federatiei Bulgare de Sah, a tinut o conferinta de presa in cursul celui de-al 13-a Campionat European Individual de Sah de la Plovdiv.

Silvio Danailov este in fata unui moment istoric : Introducerea sahului in scoala ca materie

Subiectul principal a fost “Sahul in Scoala”. Acesta conferinta a fost programata cu ocazia ratificarii programului Parlamentului European “Sah in scoala”. Domnul Danailov a facut o scurta prezentare a programului, semnat de 415 europarlamentari din toate tarile si partidele. Declaratia a fost scrisa de 5 europarlamentari din 5 tari: Slavi Binev (Bulgaria), Dr.John Attard-Montal (Malta), Mario Mauro (ITA), Nirj Deva (England) si Hannu Takkula (Finland).

Dl. Danailov a accentuat faptul ca sahul este un sport, cultura, joc si educatie si ca acest program “a ridicat sahul la un nivel social superior”. La intrebarea legata de beneficiile introducerii sahului in scoala, d-l. Danailov a spus ca, pe langa dezvoltarea creativitatii, intuitiei memoriei si abilitatilor analitice de luarea unor decizii, sahul ne educa autodisciplina si autocontrolul. Alt aspect de care europarlamanetarii au fost impresionati, a fost cel legat de “socializare” si adaptarea sociala a copiilor, pentru a invinge diferentele sociale si rasiale, lucruri importante pentru copiii din “lumea calculatoarelor” si a “emigratiei Europene”, precum si a faptului ca “Sahul aduce oamenii impreuna”

Repezentantul Armeniei, Gadik Ogganessian, a multumit domnului Danailov pentru “revolutia” pe care a facut-o in atitudinea politicienilor si a accentuat faptul ca acest lucru s-a dovedit crucial la introducerea sahului in scolile din Armenia. Implementarea sa poate fi exersata in clase, si se poate lucra cu acesti  copii inca din scoala.

In legatura cu partea financiara, d-l. Danailov a spus ca acest proiect va fi parte a sistemului de educatie, iar partea financiara va fi garantata de Consiliul European. In timpul numeroaselor sale intalniri si contacte , a observat ca cele mai multe state europene au crescut fondurile pentru educatie. Dansul a dat exemplul Frantei, unde bugetul pentru educatie este de trei ori mai mare decat cel al armatei.

In legatura cu cea de-a 50-a aniversare a Olimpiadei din Varna, D-l Danailov a raspuns ca Bulgaria ar putea organiza o noua Olimpiada, spunand si faptul ca oferta pentru Albena 2014 a pierdut in fata ofertei Norvegei (Tromso), cu o oferta de 120 milioane de euro pentru acest eveniment, Federatia Bulgara de Sah este gata sa faca o oferta pentru editia cu numarul 16 a Olimpiadei, daca unul din orasele din Bulgaria “arata interes” in acest sens.

Anunțuri

5 răspunsuri to “Conferinta de presa despre „Sahul in scoala” cu Silvio Danailov”

 1. Nedelcu Cristian said

  Sunt tare curios sa vad cum se va introduce sahul in scolile din Romania …am mari rezerve in acest sens …

 2. Vlad Ghita said

  Suntem parte a UE, deci se va introduce cu siguranta…cu cat mai curand, cu atat mai bine!

 3. Nedelcu Cristian said

  Nu stiu …nu cred …ma fortez sa mi imaginez cum va fi si nu reusesc nimic .Sahul ca materie obligatorie in scolile din Romanica .Romanica o tara saraca… nu a reusit sa trimita o echipa masculina la olimpiada din cauza banilor si acum trebuie sa predea sahul in scoli …in toate scolile din Romania …la cursul primar …Greu ,foarte greu …aproape imposibil .
  Ar trebui sa fie macar o tabla de demonstratie in fiecare scoala care are curs primar …or acestea costa …o sa se spuna ca nu sunt bani …sau vor gasi mai marii nostrii o solutie care sa compromita ideea pentru care se vrea introdus sahul in scoli .

 4. Mircea said

  Foarte Interesant

 5. mai multe informaţii despre această directivă puteţi găsi AICI şi AICI. http://doicatedoi.wordpress.com/2012/03/31/sahul-materie-in-scoli/   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s