Sah cu Ceausescu

Aici veti gasi cele mai interesante subiecte ale sportului mintii!Nu ezitati sa intrati in misterioasa si tulburator de frumoasa lume a sahului! Sa aveti in fiecare zi pofta de viata si de sah!

Lviv, Ucraina: Meciul pentru titlul mondial feminin dintre Mariya Muzychuk si Hou Yifan a inceput pasnic cu o remiza!

Posted by ceausescuiulian pe martie 3, 2016

Remiza pasnica in prima partida a meciului pentru titlul mondial feminin la sah

Miercuri 02 martie 2016, s-a disputat prima partida din meciul pentru titlul mondial feminin ce se desfasoara la Lviv, Ucraina. In aceasta prima partida s-a consemnat remiza in 31 de mutari, Mariya Muzychuk avand piesele albe, rezultatul  fiind mai degraba favorabil lui Hou Yifan, care a avut piesele negre. Remiza in prima partida dupa o mutare surpriza  1…e5 jucata pentru prima oara intr-o partida de catre Hou Yifan ca raspuns la 1.e4! Deschiderea interesanta jucata in debutul meciului a fost Partida italiana si remiza a fost destul de clara, dupa un joc egal fara complicatii sau riscuri.

chess-women-champ-Lviv-2016 Mariya Muzychuk  2563-  Hou Yifan 2667  1/2 – 1/2

Aici puteti vedea transmisia live si comentariile live

Aici puteti vedea conferinta de presa dupa prima partida

Statistica inaintea primei partide era urmatoarea:

Yifan- Muzychuk: Sah clasic 2.5-0.5, Blitz 1.5-0.5

Favorita este Hou Yifan si aceasta nu numai din prisma eloului superior, ci si pentru experienta superioara in acest tip de meciuri.

2011 Yifan – Koneru 5.5-2.5,

2013 Yifan – Navara 4-3,  Yifan – Ushenina 5.5-1.5

Mariya Muzychuk a reusit sa castige titlul de campioana mondiala in 2015, dupa ce a reusit sa castige coroana suprema la Sochi, in sistemul Fide Knock-out, turneu la care Hou Yifan nu a participat! Mariya Muzychuk a reusit sa treaca in finala de sahista din Rusia, Natalia Pogonina cu 2,5 – 1,5.

Player Fed Rtg G1 G2 G3 G4 G5 G6 G7 G8 G9 Pts
Pogonina, Natalia RUS 2456 ½ 0 ½ ½ 1.5
Muzychuk, Mariya UKR 2526 ½ 1 ½ ½ 2.5

Hou Yifan este fosta campioana mondiala in anii 2010 – 2012 , 2013 – 2015, care nu a participat la campionatul mondial Sochi 2015.

Ultima intalnire intre cele doua sahiste a fost la Grand Prix Monaco, unde Hou Yifan a castigat cu negrele o partida cat se poate de interesanta si disputata. Hou Yifan a castigat utilizata de fostul campion mondial, Tigran Petrosian in fata sahistului roman Florin Gheorghiu in 1967, acum aproape 50 de ani! Puteti vizualiza partida aici 

Premiile puse la bataie insumeaza  200,000 Euro si se va imparti intre cele doua sahiste astfel: 60% pentru castigatoare si  40% pentru invinsa, aceasta in cazul in care meciul se va incheia dupa cele 10 partide de sah clasic. In cazul in care meciul este decis dupa tiebreak, castigatoarea va lua 55% iar invinsa in meci va primi 45%.

Meciul se desfasoara pana vreo jucatoare ajunge  la 5,5 puncte in cele 10 partide programate sa faca o departajare intre campioana mondiala , Mariya Muzychuk si  challengera la titlul mondial, sahista chineza, Hou Yifan. Timpul de joc pentru partidele de sah clasic va fi 90 de minute pentru primele 40 de mutari si 30 de minute pentru restul, la fiecare mutare fiind 30 de secunde increment. Daca dupa cele 10 partide jucate, scorul va ramane egal 5-5, meciul va intra in faza de tiebreak. Se vor disputa la tiebreak, 4 partide de sah rapid in care timpul de joc va fi de 25 min +10 sec increment. Daca scorul va fi egal , se vor disputa 2 partide de sah blitz in care timpul de joc va fi de 5 min +3 secunde increment. Daca departajarea nu se va putea face nici acum, se va proceda la o singura partida armagedon, jucatorul cu piesele albe va avea 5 minute, iar jucatorul cu negrul va avea 4 minute, iar de la mutarea 61 se va primi increment de 3 secunde. In cazul unei remize, jucatorul cu piesele negre va fi declarat invingator in meci.

Reclame

Un răspuns to “Lviv, Ucraina: Meciul pentru titlul mondial feminin dintre Mariya Muzychuk si Hou Yifan a inceput pasnic cu o remiza!”

  1. Popescu P. Pion said

    80 000 de euro nu e rau, poti sa pierzi si cu 6-0.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s