Sah cu Ceausescu

Aici veti gasi cele mai interesante subiecte ale sportului mintii!Nu ezitati sa intrati in misterioasa si tulburator de frumoasa lume a sahului! Sa aveti in fiecare zi pofta de viata si de sah!

ACS Pro Logos se va implica in alegerea viitorului Consiliu Director

Posted by ceausescuiulian pe Iunie 10, 2016

 

ACS Pro Logos se va implica in alegerea viitorului Consiliu Director

Prologos_sigla

 

Multi conducatori de cluburi de sah ne-au intrebat daca ne vom implica in alegerea conducerii FRSah de anul viitor. O parte dintre ei chiar ne-au solicitat sa facem acest lucru. A venit momentul sa ne precizam public pozitia.

Prin tot ce am facut, am incercat sa contribuim la promovarea si dezvoltarea sahului, atat pentru amatori cat si pentru profesionisti. Nu suntem interesati sa preluam conducerea FRSah (nici nu credem ca am avea vreo sansa; masinariile de vot politic functioneaza foarte bine), dar credem ca am putea face mai bine ceea ce ne-am propus daca am avea unul sau doi reprezentanti in Consiliul Director al FRSah.

Indiferent cine conduce sau va conduce FRSah, noi vom incerca sa dezvoltam un parteneriat corect si benefic ambelor parti, dar mai ales sahistilor. In cazul in care vor sa dea dovada ca au inteles misiunea noastra in lumea sahului si vor sa fim parteneri, facem apel la toate taberele constituite sau care se vor mai constitui sa treaca pe “listutele” lor si canditati propusi de noi.

Am propus mai multor persoane sa candideze cu sprijinul nostru. Ne-am gandit la  oameni despre care credem ca nu sunt interesati sa intre in diverse “combinatii”, dar mai ales ca vor avea curajul si demnitatea de a face publica orice neregula vor constata in activitatea forurilor de conducere ale FRSah. Desigur, calitatile administrative sunt importante, dar noi punem mai mare pret pe cele amintite mai sus. Sa fie macar un om de acest gen in Comitetul Director si raman destule locuri pentru cei care cred ca se pricep mai bine la organizare. Asta simtim noi ca isi doresc cei mai multi dintre sahisti.

Candidaturile care vor fi propuse de catre noi nu sunt impotriva cuiva. Spunem raspicat acest lucru inca de la inceput, pentru ca deja s-au ridicat voci care afirma ca avem ceva impotriva domnilor Iacoban, Manole si Danilov. Fals! Noi ne sustinem candidatii si atat. Pe langa candidatii propusi de catre noi, vom sustine oamenii care credem ca pot duce la o mai buna activitate a FRSah, INDIFERENT DE CLUBUL SAU TABARA CARE II PROPUNE!

 

De ce am hotarat sa ne implicam?!

Pentru noi este foarte important sa oferim o alternativa. Fiecare e liber sa voteze cum vrea, sa duca viata pe care si-o doreste si sa isi aleaga prietenii, simpatiile, dupa propriile criterii. Bucuria noastra nu depinde de rezultatul viitoarelor alegeri. Avem bucurii mult mai importante. Viata nu incepe si nu se sfarseste cu sahul. Noi nu traim din sah. Vrem insa sa avem inima linistita ca am spus ca se poate si altfel decat s-a putut pana acum. Cum altfel?! Spre exemplu, sa nu mai existe licitatii pentru competii importante la care sa avem un singur ofertant, indiferent cat de experimentat ar fi. Trebuie sa se creeze sentimetul ca licitatiile se desfasoara corect si ofertele sunt analizate in mod obiectiv. Cum altfel?! Sa nu mai intalnim atat de multi sahisti nemultumiti ca prea multe competitii nationale se desfasoara la Iasi, chiar daca acolo sunt cei mai priceputi oameni in organizare. Cum altfel?! Sa nu se mai afirme, inainte de alegeri, despre anumiti oameni ca au furat, iar dupa castigarea alegerilor defaimatorii sa nu fie capabili sa produca nicio dovada a hotiilor invocate desi au acces la toate documentele. Cum altfel?! Sa nu se mai desfiinteze vreo asociatie judeteana de sah pentru ca apoi instanta sa constate ca s-a facut un abuz. Lista lucrurilor care pot fi schimbate in bine este mult mai lunga, dar ne oprim pentru moment la atat.

Repetam: nu contestam calitatile organizatorice ale celor de la Iasi. Consideram ca domnii Danilov si Manole au calitati organizatorice ce ii indreptatesc sa candideze pentru un nou mandat. In ceea ce ii priveste, noi am avut doar nemultumirea legata de organizarea licitatiilor si votarea ofertelor. Trebuie sa recunoastem ca in ultimul timp domnul Danilov a aratat foarte multa deschidere fata de noi, chiar daca aceasta nu s-a concretizat, pana acum, in realizarea unui proiect comun. Intrebarea este daca ei pot accepta ca exista oameni care merita sa fie in Comitetul Director desi nu s-au aflat pe “listuta” lor sau nu s-au gandit ei sa ii propuna ori chiar le sunt incomozi.

Facem apel la toti conducatorii de cluburi de sah sa trateze sahistii ca persoane si nu ca indivizi care trebuie incolonati pentru a vota ceea ce a fixat “partidul”. Evident, si cei care accepta sa fie tratati asa au vina lor.

Dorin ANDREICA

Anunțuri

7 răspunsuri to “ACS Pro Logos se va implica in alegerea viitorului Consiliu Director”

 1. Nicolae Jeltopop said

  Hmm???
  Eu cred ca sunt inca inamicul public no.1 al vechii/actualei conduceri a frsah, dar asa ceva…
  Mai nenica, mai: Ce-i cu harababura asta?

 2. Gabi said

  Imi place cum a fost spus. Mesajul este civilizat, elegant si la obiect.

 3. Nicolae Jeltopop said

  Intr-adevar Gabi, mesajul este foarte bine ticluit.

 4. Mizdrache said

  Mă gândeam să mă bag și eu…Hahaha!

 5. Mizdrache said

  Aștept să apară caietul de sarcini…

 6. Nicolae Jeltopop said

  Dati-mi voie! Termin indata! Mai am doua vorbe de zis:

  Am zis!

 7. Mizdrache said

  S-a afisat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s